Bättre förutsättningar för den som förstår att broschyren inte räcker

Beredskapsveckan har passerat och lugnet har lagt sig. Med lite tur nådde man ut till hushållen som det var tänkt. Nåväl, varje människa som fattar och som vidtar åtminstone någon typ av förberedelse för det otänkbara är en framgång. Bra för den enskilde själv såklart men även för samhällets krishantering då varje människa som inte direkt blir ett offer frigör viktiga resurser till andra insatser och troligen snabbare lösningar på problemen som uppstått.

Broschyren som delades ut i maj/juni var i sin enkelhet ett ordentligt steg från det där usla bladet om 72 timmar som figurerade innan. Vi anser dock att den inte räcker hela vägen och att det är bussigare att inte bara väcka tanken. Det krävs ”mer kött på benen” vad gäller allt mellan förståelse för samhällets åtaganden och struktur, det egna ansvaret, egna krisrutiner såväl hemma som borta, konkreta råd och tips kring vätska, livsmedel och materiel, säkerhetstänk och så vidare.

Därför rekommenderar vi att man kompletterar med boken ”Förberedd – En introduktion till Skandinavisk krisberedskap och prepping”, skriven för våra förutsättningar och vår vardag, lagom tjock, lättsmält och förklarande samtidigt som läsaren får viktig utrustning presenterad. Här ingår i detalj saker som vätske- och näringsbehov, förslag på mat att ha hemma, värmekällor och isolering, Everyday Carry, Get Home Bag och att ta sig hem på alternativa sätt, samverkan och så vidare.
Innehållsrik men samtidigt lättläst och inspirerande för den som vill komma igång med, eller checka av, sin egen personliga beredskap. Bra pris är det också. Finns bl a här:

Som tryckt bok – Fredsbaskerförlaget, Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Amazon
Som e-bok – CDON, Adlibris, Bokus, Bokon, Amazon Kindle Store, Apple iBooks

Bläddra och läs några sidor online

Läs även Semper Miles: Vaket kring krisberedskap i Tyskland – Hur blir det i Sverige? och Ovilja och tystnad blev ändå till broschyr under veckan för krisberedskap samt Krisberedskap – två månader för att laga bron i Södertälje och MSB:s nya generaldirektör tillträder till sirener idag

(Bilden är vår egen. Omslagstemat till boken Förberedd.)

– No, that basic government brochure on crisis is not enough. Get the knowledge and detailed advise with our book ”Förberedd”, based on Swedish/Scandinavian conditions and everyday life

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]