Varför inte besöka Armémuseum med utställningar i tre våningar och ta del av deras spännande visningar samt påskaktiviteter anpassade för barn?
Under perioden 29 mars till 1 april vankas det dramatiserad familjevisningar på temat Stormaktskrig och häxfeber: ”I stormaktstidens Sverige avlöser krigen varandra och landet växer. Alla, bönder som adel, män som kvinnor påverkas av kriget. 1676 har kung Karl XI fullt upp med att möta den anfallande dansken i Skåne. I Stockholm förs ett annat krig – det mot alla de påstådda häxorna som barnen ser i varje gränd. Kaptenskan Remmer blir anklagad för trolldom och berättar sin historia.” Tre visningar varje dag med början kl 11:30, 13:00 och 14:00.
Stormaktstidens människor tar dig med på en visning genom Sveriges krigshistoria med allt mellan politik och vardagsliv till vapenutveckling och uniformsmode. Lördag 26/3 och söndag 27/3 kl 13:00.
Missa inte heller den särskilda barnvisningen Att leva för 350 år sedan. Hur var det att leva under trettioåriga kriget? Stormaktstidens fältläger, adelsmannens lyxiga tillvaro och soldatfamiljens liv på torpet. Lördag 26/3 och söndag 27/3 kl 14:00
Passa även på att vara med i jakten på krigsbytet där de unga och familjer själva får snoka runt i museet efter ledtrådar och klara av kluriga frågor som slutligen leder fram till krigsbytet. Pågår hela dagarna, bara att hoppa in och sätta igång!
Fri entré och ingen förbokning behövs.
Armémuseums hemsida med mer info, öppettider, vägbeskrivning m m
Armémuseum skildrar Sveriges historia från 1500-tal till nutid med betoning på militärhistoria. Dramatiska scenerier i full skala gestaltar viktiga händelser i svensk historia och spännande föremål visas i modern tappning. De permanenta utställningarna speglar människan och hur vi påverkas i krig, de tillfälliga utställningarna belyser dagsaktuella ämnen. I museets samlingar finns vapen, uniformer samt 5 000 troféer framförallt från trettioåriga kriget. Trofésamlingen är unik och ingår i ett internationellt kulturarv. Till Armémuseum hör ett arkiv och bibliotek.