Foto: MILRUCK

Öppen utmaning för att hedra, uppmärksamma och stödja

Snart högtidlighålls Veterandagen, måndag den 29 maj, och under helgen precis innan arrangerar frilufts- och träningsföretaget MILRUCK ett särskilt hyllningsevent i samarbete med föreningen Veteranstöd Rapid Reaction (VRR) för att uppmärksamma de fysiska och mentala skador som många veteraner lever med efter hemkomst.

Eventet/manifestationen som leds av veteraner är öppen för alla veteraner, aktiva och civila som vill vara med och utmana sig själva i en gemensam kamp med viktiga undertoner som baseras på uttagnings- och uthållighetsprov från våra elitförband. Det kommer att finnas två möjligheter, nivåer, att välja mellan för sitt deltagande:

MILRUCK Veteran Tough, en tuff utmaning av karaktären ”alla ska med” med inslag av snabbmarsch, tyngre fysmoment och lagutveckling. Här krävs förberedelser i form av träning och pannben. Normalt är en ”Tough” runt 12 timmar och 30 km lång.

MILRUCK Brave, en kortare variant man själva kallar ”ett smakprov som nästan vem som helst kan genomföra” innehållande marsch och fysmoment över ca 5 timmar och 20 km.

Platsen är Veteranmonumentet på Gärdet i Stockholm, lördag 27 maj med start 09:00 respektive 14:00 (klicka här för karta)

MILRUCK – Mer info, kontakt, anmälan m m (se särskilt under ’Event/Special’ och ’Anmälan’)

Veteranstöd Rapid Reaction (VRR)

Läs även Semper Miles: Fredagsswish – Kamrathjälp som gör stor skillnad samt Nya hårda tag i Obstacle Course Race 2017

(Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: MILRUCK Unconventional Training)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]