Foto: Veteranmarschen

I år går man till Sveriges nordligaste punkt

Varför inte ansluta till Veteranmarschen i sommar, för fred, trygghet och enorm kamratskap? Varje år sedan 2013 har man tillryggalagt ansenliga rutter och den som står för dörren är Skellefteå till Treriksröset!

Som deltagare väljer man själv hur man går. En etapp (alltså delsträcka), flera etapper, eller kanske rent av den yttersta utmaningen att gå hela vägen. Det är dock inte en tävling, man gör det tillsammans och alla är välkomna att gå med. Civila- och militära veteraner, insatspersonal, anhöriga och alla som sympatiserar.

Tanken med det här är att uppmärksamma Sveriges alla veteraner som gör och gjort sitt yttersta för freden. Kamratskapen är viktig och man bedriver samtidigt insamlingsverksamhet genom Kamrathjälpen, till “veteranen och dennes familj vilka är i behov av ekonomiskt stöd p g a skador, fysiska eller psykiska, som en följd av internationell tjänstgöring utsänd av svensk myndighet och som beslutats av regeringen eller Riksdagen.”

Första året gick man från Ystad vid Skånes södra stränder till Hindås mellan Göteborg och Borås. Hindås blev sedan startplatsen 2014 då man tog sig vidare till Örebro, därefter Örebro-Stockholm, Stockholm-Gävle (via bl a Borlänge och Falun) och senast Gävle-Skellefteå (via Östersund och Sollefteå).

I år har man alltså kommit högst upp i vårt avlånga land och går under perioden 27 juli till 6 augusti från Skellefteå via orter som Arvidsjaur, Boden, Luleå, Haparanda, Kiruna och Karesuando till Treriksröset, alltså Sveriges allra nordigaste punkt. Mäktigt!

Anmälan är öppen, se länkar nedan för detaljerad information och formulär.


FILM: Veteranmarschen 2018 (0:30 min)

Veteranmarschen 2018 – officiell hemsida med all info, karta över rutt och etapper m m

Direkt till anmälan

Läs även Semper Miles: Parader i det offentliga för heder och vi-känsla och Öppet för fysisk fostran i Nederländerna 2018 samt De flesta kan kliva på när marsch blir extremsport

(Bilden är från ett tidigare år. Foto och film: Press & Media, Veteranmarschen.)

– The Veteran march continues. This year way up North, en Route from Skellefteå to the Three-Country Cairn where Sweden, Norway and Finland meet.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]