Foto: Farnborough International Airshow

Ett av världens absolut mest uppskattade event

Farnborough International Airshow är känd som en av de allra häftigaste bland flygintresserade. Det stämmer alldeles utmärkt men arrangören poängterar samtidigt att det är så mycket mer än en flyguppvisning! Förväntningarna är stora särskilt som man har ambitionen att presentera det häftigaste och det bästa, som ska passa de flesta, och har tid att planera noga samt ladda ordentligt då ”Farnborough” hålls vartannat år. Nu är det äntligen dags igen!

De välmatade Airshow-dagarna är lördag-söndag 21-22 juli med runt 150 flyg på marken och i luften och massor av relaterat som spänner över flygets hela historia fram till och med dagens superavancerade, häftiga farkoster. Med totalt fem timmar flygshow och med allt som händer på marken är det vad som syns och hörs allra mest för oss vanliga besökare.

Business AND pleasure! Helgens härligheter föregås av en handelsmässa, en hektisk arbetsvecka för företag, köpare och säljare med utställningar, seminarier, nätverkande, affärer och andra möjligheter. Senast gjordes här affärer för motsvarande 1,1 biljoner svenska kronor!!! Och allmänheten ges möjlighet att titta in under fredagen, på vad man kallar FAB Friday. Inga ”svängdörrar” dock då det behövs att man skaffat särskild biljett. Något som rekommenderas! För de genuint nyfikna och intresserade är det här lika viktigt som, och en ypperlig start på, flyghelgen.
Fyra deltagare från Sverige finns med på mässan: FMV Test & Evaluation, Saab, Quintus Technologies och Ultimate. Vad gäller våra grannar i Norden och Baltikum representeras Norge av 5 företag, Danmark 3, Finland 2 och Litauen 2.

Get the Farnborough feeling”. Än finns det tid att göra som 80 000 andra och planera in en oförglömlig tripp till Farnborough, bara fem mil sydväst från centrala London (all info, program, tips, biljetter m m länkat nedan).


Film: FIA 2016 – Weekend Highlights (1:11 min)

Farnborough International Airshow – flygdagarna

Farnborough Trade Show – mässveckan

Läs även Semper Miles: Imponerande på Försvarsmaktens Huvudflygdag och Danmarks största Airshow inte långt borta samt Gigantisk försvarsmässa är porten för affärer i Afrika och Nationell folkfest för stöd och tack till försvaret

(Bilden är ur filmen ovan ”FIA 2016 – Weekend Highlights”. Foto: Farnborough International Airshow, Youtube.)

– Get the Farnborough feeling! One week of FIA Trade Fair followed by a weekend of stunning Airshow, everything related to it and more, in the air and on the ground

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]