Foto: Alper Çuğun

Kalla kriget fortfarande hett i Deutschland 86

Tidigare i år avslöjade skaparna av succén Deutschland 83, Jörg och Anna Winger, att serien inte bara får en uppföljare utan att det blir en trilogi med ungefär tre års steg i historien fram t o m 1989, året för murens fall. Här är fler detaljer om fortsättningen som torde glädja den stora, förväntansfulla tittarskaran.

Nästa säsong blir ”Deutschland 86” som efter såväl stort uppmärksammande och utmärkelser får större budget och tar ett större grepp om samtiden med bl a en intakt järnridå, kärnvapenhotet alltjämt hängande i luften, terrorangrepp i Västtyskland och Frankrike, ett ansträngt Östtyskland redo att göra vad som helst för att hålla sig flytande och ett Sovjet kanske i förvandling med Glasnost och Perestrojka.

Både handlingen och scenen breddas avsevärt när den unge soldaten och spionen Martin Rauch i kamp för kommunismen hamnar i Sydafrika, Libyen, Frankrike och såklart Väst- och Östtyskland. Intresset för fler intressanta karaktärer i både öst och väst har också nämnts. Kanske kommer man ta inspiration från en ung ambitiös agent vid namn Vladimir Putin som arbetade för Stasi i Östtyskland vid den tiden?

De nya avsnitten, i storleksordningen 8-10 stycken, kommer att spelas in 2017 med fokus kring sommaren och premiären (i Tyskland och USA) är planerad till 2018.

Mycket att se fram emot och det finns alltså tid att förvärma/återkoppla med första säsongen Deutschland 83. Även ett återbesök i den direkt relaterade tyska serien Weissensee kan vara på sin plats (tre säsonger med en fjärde på väg).
Huvudrollsinnehavaren Jonas Nay är lysande i fler filmer, bl a den någorlunda besläktade tyska miniserien Tannbach – ett krigsöde. (Länkarna öppnar Trailers i nytt fönster).

Läs även Semper Miles: Allt för fiendens information i Deutschland 83 samt Succén Deutschland 83 fortsätter

(Bilden: Tysk reklamposter för Deutschland 83. Foto: Alper Çuğun, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)

Källor: The Hollywood Reporter, Deadline, Variety, SVT, TV Spielfilm, IMDB

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]