Foto: Totalförsvar Öland

ÖB och MSB:s generaldirektör till årets Totalförsvar Öland

Det är redan många som hunnit besöka och glatt överraskats av Totalförsvar Öland sedan starten 2014. En trevlig och spännande heldag med en genomtänkt mix som passar alla. Nu är det snart dags igen och man talar om en utökad tillställning i år. Vi har fått titta i planeringen/programmet och kan tillstå att det ser mycket bra ut! Boka in den 1 oktober i almanackan redan nu och planera för din dag i Stora rör.

Det blir stort deltagande från Hemvärnet, frivilligförsvarsförbunden, Kustbevakningen, Polis och räddningstjänst m fl. Träffa personalen och se och kanske t o m prova någon utrustning de har till förfogande. Det blir förevisningar och information, JAS 39 Gripen gör hejdundrande överflygningar, landstigning med Stridsbåt 90 i hamnen, flyguppvisningar, helikopterförevisning, fallskärmshoppning, konsert med Hemvärnets musikkår m m. Och mitt i alltihop pågår den offentliga försvarsdebatten ”Det totala försvaret av Sverige” där bl a vår Överbefälhavare Micael Bydén och MSB:s Generaldirektör Helena Lindberg deltar!

Vi ser fram emot att återkomma med mer om det här när årets detaljprogram, översiktskarta o dyl blir tillgängliga lite längre fram.

Fri entré!
Tid: Lördag den 1 oktober, kl 10:00-17:00
Plats: Stora rör, Öland, ca 10 km norr om Färjestaden (Klicka här för karta)

ob-o-gd-msb_foto-Niklas-Ehlen_Forsvarsmakten
Försvarsmakten och MSB lägger grunden för en sammanhängande planering för totalförsvaret

Mer Ölandsaktiviteter inkl möjlighet att söka och boka boende m m

(Lilla bilden: MSB:s Generaldirektör Helena Lindberg och ÖB Micael Bydén undertecknar uppdragsredovisningen som lämnades till regeringen om en sammanhängande planering för att utveckla och stärka totalförsvaret. Foto: Niklas Ehlén/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se anges]