Foto: Nemo Stjernström/Försvarsmakten

Full rulle på Försvarsmaktens största ungdomstävling

På Hemvärnets stridsskola (HvSS) arrangeras i helgen Rikshemvärnschefens Ungdomstävling, Försvarsmaktens största ungdomstävling, med över 320 deltagare i 64 lag. Motivationen är hög och utöver tävlingen för att bli bäst i landet ger det här goda erfarenheter, kamrater och minnen för livet.

Grenarna man har att tampas med under de två dagarna är fältskjutning, precisionskastning, hinderbana, biathlon, avståndsbedömning, orientering, snabbskytte, snabbmarsch/terränglöpning och ett överrraskningsmoment.

Tävlandet pågår under lördag och söndag (prisutdelning söndag 15:00). Det är dessutom en sevärd öppen tillställning så varför inte ta en tur dit och titta och heja på framtidens hopp? Under helgen är även Hemvärnsmuséet öppet. Väl värt ett besök det med. Fri entré.

HvSS ligger i Vällinge, Norsborg i Salems kommun (södra Storstockholm). Klicka här för adress, karta, flyg- och gatuvy

Hemvärnet – officiell hemsida

Hemvärnsmuséet presenterat av Hemvärnet respektive Wikipedia

Läs även Semper Miles: Det finns plats för dig [både som ung och vuxen] i frivilligförsvaret och Profilprodukter med nytta när Hemvärnet öppnar ny butik på nätet samt Begreppet med skyddsstyrkorna är inte riktigt solklart

(Bilden är från Rikshemvärnschefens Ungdomstävling ett tidigare år.)

– The largest youth competition of the Swedish Defence Forces is held this weekend, 19-20th august, south of Stockholm. An adventure open to public.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]