Foto: Ronnie Hammar/Försvarsmakten

Tack ÖB för ett väl godkänt första halvår

Idag är det sex månader sedan Micael Bydén övertog posten som överbefälhavare. Det är alltså bara ett halvår som passerat men det har varit allt annat än innehållslöst och det känns som Bydén varit med där allra högst upp betydligt längre. Det hänger bl a ihop med det lyckade arbetet att synas och höras i såväl media som hos allmänheten.

Försvarsmakten anpassar sig efter förutsättningar och krav ur motpolerna planerad utveckling samt politisk återhållsamhet (för att uttrycka sig försiktigt) och man har skapat och skapar något som allt mer beskrivs som duglighet och tillgänglighet. Ett gott betyg särskilt som de allra flesta känner till den allvarliga och viktiga uppgift försvaret har samt de begränsningar man arbetar under. Allt har inte klaffat men det kan tillskrivas avsaknaden av resurser och att ärenden i den här sektorn gärna dras i långbänk. Här finns dock visioner som inrymmer framtidstro och en härligt sund tjurighet att kämpande bygga och klara i stort sett vad som helst. Något resten av samhället kan lära sig mycket av.

Stort tack och god fortsättning till general Bydén och alla hans medarbetare, hög som låg!

Läs även Semper Miles artiklar: Avlösning i toppen idag samt Överbefälhavaren stark i Agenda och Sveriges försvar står inför utmaningar men klarar uppdraget

(Bilden är från ÖB:s besök på K3 i mars 2016.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se anges]