Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Med huvudet högt och badkläder på marin informationsträff

Yngre förmågor som är nyfikna på jobbet som röjdykare i Marinen får nu chansen att veta mer och prova på. Sjöstridsskolan i Karlskrona bjuder in till informationsträff om drygt två veckor. En speciell heldag för intresserade i åldersgruppen 16-26 i en annars sluten miljö med svar på alla frågor, besök på minröjningsfartyget HMS Sturkö (M 14) och stridsskolans dykanläggning. Man får även träffa några av röjdykarna och känna på kraven i ett enklare vattenfyspass. Gemensam lunch.

Anmälan ska vara inne senast 10 november via e-post till sss-rekrytering@mil.se där namn, personnummer och eventuell specialkost ska anges.
Antalet platser är begränsat. De som kommer med får bekräftelse och ytterligare information efter att anmälningstiden löpt ut. Uttagna uppmanas att ta med badkläder, handduk och legitimation.

Tid och plats: Lördag den 18 november kl 10:30 – 15:30. Högvakten, Karlskrona Örlogshamn (klicka här för karta och gatuvy)


Film: Röjdykare (2:45 min)

Försvarsmakten Jobb & Karriär – Röjdykare

En mina oskadliggjord i norra Öresund

Läs även Semper Miles: Nya snabba och mångsidiga RIB på plats och Besök fartygen när de lägger till i Helsingborg samt Marinens händelserika historia på och under ytan

(Bild: Röjdykare på Skredsviksbasen vid ett annat tillfälle.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]