Foto: Henrik Gebhardt/Försvarsmakten

Försvarets TP102A och HMS Heros säljs till högstbjudande

Chans till goda affärer för den hugade som vill och/eller behöver – och förstås har resurserna att slanta upp. Staten köper in och staten säljer ut. Just nu bjuder Försvarsmakten ut två lite speciella objekt av övertalig materiel till försäljning via FMV.

Det handlar om transportflygplanet TP102A ”Swedeforce”, en Gulfstream IV, inklusive ”den materiel som finns ombord och är en del av flygplanet”. Planet har s k proveniens, alltså god dokumenterad historik, då det sedan första halvan av 1990-talet haft i uppgift att transportera Sveriges högsta civila och militära ledning samt kungafamiljen! Det lär ha flugit några timmar men gissa om det är välskött och kontrollerat. Igen och igen och…

Det andra objektet är bogserbåten HMS Heros (A 322) och omfattar ”dels fartyget, dels den materiel som finns ombord och är en del av fartyget”. Efter lång och trogen tjänst hos Marinen har det blivit dags för den stolta bogseraren att ge det civila livet en chans. Längd 24,5 m och deplacement 205 ton samt målad i den rätta kulören!

Vad gäller transportplanet har sista buddatum passerats men än finns det chans på båten, närmare bestämt till den 11 april.


Försvarsmakten presenterar – TP 102


Försvarsmakten presenterar – HMS Heros

FMV – Försäljning övertaligt materiel

Läs även Semper Miles: Togs och tas alla möjligheter för avvecklad materiel? samt Svenska Swordfish nu tillgängligt med Bombardier

(Samtliga bilder: Försvarsmakten)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]