Vad ska de ersätta polisen med?

Om poliserna inte får betalt för sitt arbete och söker sig till andra yrken för att ha råd att leva och må bättre i förhållande till ersättning och arbetsuppgifter, vilka ska då upprätthålla ordningen, skydda och ta hand om samhället, om dig och mig? Ska polisledningen själva åka ut? Regering och Riksdag? Privata vaktbolag? Eller planerar man iskallt med att Hemvärnet på sikt även ska sköta den här rollen?

Så har det tillåtits att gå för långt. Polismyndigheten kan inte möta eller komma till en uppgörelse vad gäller Polisförbundets krav på rimliga löner för landets poliser. Därför lutar det åt att ärendet avgörs i lönenämnd. Polisförbundet förbereder sig för konflikt när de gällande centrala avtalen löper ut.
”Våra medlemmar har fått nog. Nu räcker det! Missnöjet med lönen är centralt, men oredan i organisationen väger minst lika tungt. Poliserna arbetar under orimliga förhållanden med usel arbetsmiljö, ohållbar arbetsbelastning och obegripliga beslutsvägar”, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz på Polisförbundets hemsida.

Hur tänker då Polismyndigheten och staten? Är polisens arbete, hälsa och sociala liv inte värt skälig lön? I augusti förra året var man överens om en lägsta lönenivå på 24.500 kronor men i och med att den nya myndigheten blev verklighet visade det sig att arbetsgivaren inte ville upprätthålla den nivån! Det här har definitivt gått för långt och måste lösas illa kvickt – och snyggt så vi kan behålla och utveckla polisen. För POLISEN ska sköta polisens arbete! Inte andra intressen, militären, frivilligrörelsen eller några otrygga medborgare i garden på gatan!

Polisförbundet förbereder för konflikt

Läs även Semper Miles artiklar: Underfinansierad och skakig vision, Agera istället för att funderaBara 25% trafikpolis kvar – och det minskar