Säkrare besked om placeringen för våra nya poliser

För den som tänkt sig en bana som polis har det hittills varit besvärligt med placeringen för aspiranttjänstgöring och framtida anställning. Det har hörts historier om polisaspiranter som först senare i utbildningsprocessen fått veta att de inte alls kan beredas tjänst på hemorten eller ens i närheten med i bästa fall längre pendling, eller t o m förväntad flytt, som resultat.

Det här har fått flera att överväga sina val och inte söka medan andra sett sig nödgade att lämna Polisen under utbildningens gång eller examen.

Men nu blir det ändring! Man har sett över situationen och bakar ihop de tre urvalsprocesserna till en. Från och med höstterminen 2017 kan de sökande redan tillsammans med antagningsbeskedet även få besked om sin placering för aspiranttjänstgöringen, som senare också blir den plats där man erbjuds anställning. Den som ev ställs inför ett förslag om annan ort kan alltså direkt förhålla sig till det och får, om man finner det intressant, sedan hela utbildningstiden på 2,5 år på sig att förbereda för detta.

Det är en bit kvar till höstterminen 2017 men det händer redan saker. De som just nu går polisutbildningen eller börjar till våren kommer övergångsregler att gälla vilket innebär att där de får sin aspirantplacering får de också erbjudande om anställning!

Bli polis! Om yrket, ansökan, utbildning m m

Lediga, annonserade jobb hos Polisen just nu (välj ev län)

Läs även Semper Miles: Polisen får två miljarder extra de kommande åren samt Svensk Polis utrustas med Tasers

(Bilden är från ett annat tillfälle.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]