Foto: Hernán Piñera

Jag fryser och är törstig – Varför gör ingen något?

”Klarar du 72 timmar?” hör vi emellanåt. Frågan bygger på ett krav som samhället ställer på varje enskild medborgare i Sverige. Vi undrar hur många som förstått vad det egentligen innebär och har vidtagit åtminstone grundläggande åtgärder. Men vilka åtgärder förväntas man vidtaga? Ja, just det!

Vad gör du när det t ex inte kommer (rent) vatten ur kranen? Hur lagar du mat när strömmen gått? Kan du ta dig hem när kollektivtrafiken inte fungerar och gatorna är igenproppade? Har du en kunskapsreferens när internet och telefonen inte fungerar?
Tyvärr är det nog så att det finns alldeles för många frågetecken för den som vill och samtidigt på tok för många som inte ens vet om det här. Hamna för sjutton inte i gruppen, som överraskat kommer att utbrista ”Åh nej! Vad har hänt? Varför gör ingen något?!” för då är det så dags.

Egentligen är det här varken dramatiskt eller särskilt komplicerat och det finns råd. För den som tar sitt eget, och ev familjs, välbefinnande på allvar finns nu boken ”Förberedd” till fördelaktigt pris hos bl a Fredsbaskerförlaget. Det är ingen traditionell överlevnadsbok utan en lättsmält introduktion och referens på 144 sidor med dig och din vardag som utgångspunkt.

Är ditt liv värt lite över 100 spänn? Anser du dig kunna allt – ge den till någon du bryr dig om!

forberedd_promo-w-backgr
Här kan du förhandsbläddra och läsa några sidor online

Förberedd – officiella hemsidan

Köp boken via Fredsbaskerförlaget eller din favoritbokhandlare

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]